Cuisine II

 0    65 tarjetas    Lovethemborbs
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
jagnięcina
empezar lección
l'agneau
makrela
empezar lección
le maquereau
kalafior
empezar lección
le chou-fleur
szparagi
empezar lección
asperges
brukselka
empezar lección
choux de Bruxelles
śmietana kwaśna
empezar lección
crème fraîche
woda niegazowana / gazowana
empezar lección
eau plate / gazeuse
tymianek
empezar lección
le thym
rozmaryn
empezar lección
le romarin
lubczyk
empezar lección
livèche
płatki śniadaniowe
empezar lección
les céréales
skrobia
empezar lección
amidon
jajecznica
empezar lección
oeufs brouillés
boczek wędzony
empezar lección
le bacon fumé
na parze
empezar lección
cuit à la vapeur
różyczki brokuła
empezar lección
fleurons de brocoli
kiszona kapusta
empezar lección
choucroute
gulasz wołowy
empezar lección
goulache de boeuf
jajko sadzone
empezar lección
oeuf frit
kiszony ogórek
empezar lección
concombre au vinaigre
ocet winny
empezar lección
vinaigre de vin
sos sojowy
empezar lección
sauce soja
ocet balsamiczny
empezar lección
vinaigre balsamique
kiełbasa
empezar lección
la saucisse
tatar wołowy
empezar lección
tartare de boeuf
karkówka
empezar lección
cou de porc
w sosie własnym
empezar lección
au jus
łapczywie
empezar lección
avidement
czarnuszka
empezar lección
cumin noir / nigelle cultivée
rukola
empezar lección
roquette
roszponka
empezar lección
mâche
puszka
empezar lección
une canette
wiaderko
empezar lección
le seau
naczynie żaroodporne
empezar lección
cocotte
sztućce
empezar lección
le couvert
bułka
empezar lección
le petit pain
bułka tarta
empezar lección
la chapelure
słoik
empezar lección
le pot / jarre / bocal
kuchenka gazowa
empezar lección
cuisinière à gaz
okap kuchenny
empezar lección
une hotte aspirante
kuchenka mikrofalowa
empezar lección
un four micro-ondes
toster
empezar lección
le grille-pain
półka
empezar lección
l'étagère
siatka na zakupy
empezar lección
sac de courses
solniczka i pieprzniczka
empezar lección
salière et poivrière
deska do krojenia
empezar lección
la planche à découper
płyn do mycia naczyń
empezar lección
savon à vaisselle
blat
empezar lección
plan de travail
uchwyt
empezar lección
poignée
fartuch
empezar lección
le tablier
ścierka
empezar lección
torchon
rękawica kuchenna
empezar lección
gant de cuisine / gant isolant
podstawka
empezar lección
sous-plat
ta kratka do grillowania
empezar lección
grille
miska metalowa
empezar lección
bain-marie
patyki do szaszłyków
empezar lección
pics à brochette
naczynie do pieczenia
empezar lección
plat à four
garnek z pokrywką
empezar lección
faitout avec couvercle
szczypce
empezar lección
pinces
łopatka
empezar lección
pelle
chochelka
empezar lección
louche
kubki smakowe
empezar lección
papilles gustatives
wykałaczki
empezar lección
cure-dents
korkociąg
empezar lección
le tire-bouchon
maszynka do mięsa
empezar lección
hachoir

Debes iniciar sesión para poder comentar.