Cuisine

 0    150 tarjetas    Lovethemborbs
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
kasza jęczmienna
empezar lección
orge
bulion
empezar lección
bouillon
cebula
empezar lección
l'oignon (m)
papryka czerwona
empezar lección
poivron rouge
cukinia
empezar lección
la courgette
kumin
empezar lección
cumin
oregano
empezar lección
Origan
Ostra papryka
empezar lección
Piment
kurkuma
empezar lección
Safran des Indes / curcuma
koncentrat pomidorowy
empezar lección
concentré/pâte de tomate
kukurydza
empezar lección
le maïs
fasola
empezar lección
le haricot (m)
szczypiorek
empezar lección
ciboulette
kolendra
empezar lección
coriandre
wsypać/wlać
empezar lección
ajouter / verser
garnek
empezar lección
la casserole/le pot
wypłukać
empezar lección
rincer
gotować
empezar lección
faire cuire/ faire bouiller
pod przykryciem
empezar lección
sous couverture
do miękkości
empezar lección
jusqu'à tendreté
wchłonąć
empezar lección
absorber/éponger
patelnia
empezar lección
la poêle
w kostkę (pokroić coś)
empezar lección
en cubes (couper quelque chose)
zeszklić cebulę
empezar lección
glacer l'oignon
mieszać zupę
empezar lección
remuer la soupe
smażyć
empezar lección
frire
doprawić do smaku
empezar lección
assaisonner selon l'envie
drobno posiekany
empezar lección
haché finement
starty
empezar lección
râpé
odcedzony
empezar lección
tendu/égoutté
sitko
empezar lección
la passoire
podgrzać
empezar lección
chauffer
zdjąć z ognia
empezar lección
retirer du feu
wegański
empezar lección
vegan
ciasto
empezar lección
le gâteau
Siemię lniane
empezar lección
Graine de lin
Mleko roślinne
empezar lección
Lait végétal
studzić
empezar lección
refroidir
nerkowce
empezar lección
noix de cajou
wilgotny
empezar lección
humide
tortownica; forma do tortów
empezar lección
moule à gâteau
mielić
empezar lección
moudre
Mąka
empezar lección
Farine
cynamon
empezar lección
la cannelle
imbir
empezar lección
le gingembre
gałka muszkatołowa
empezar lección
Noix de muscade
soda oczyszczona
empezar lección
bicarbonate de soude/soude/soda
blender
empezar lección
mixeur
piekarnik
empezar lección
le four
Papier do pieczenia
empezar lección
Du papier sulfurisé
pęcznieć
empezar lección
gonfler
orzech laskowy
empezar lección
la noisette
siekać
empezar lección
hacher
namoczyć
empezar lección
tremper
syrop z agawy
empezar lección
sirop d'agave
obrać ziemniaki
empezar lección
éplucher les pommes de terre
tarka kuchenna
empezar lección
râpe de cuisine
żółtko jajka
empezar lección
jaune d'œuf
białko jajka
empezar lección
blanc d'oeuf
ajerkoniak
empezar lección
lait de poule
beza
empezar lección
meringue
nalewka
empezar lección
teinture
mleko skondensowane
empezar lección
lait condensé
spirytus salicylowy
empezar lección
alcool salicylique
laska wanilii
empezar lección
gousse de vanille
wrzątek
empezar lección
eau bouillante
przekroić na pół
empezar lección
couper en deux
ziarenko
empezar lección
grain
pianka
empezar lección
mousse
ciecierzyca
empezar lección
pois chiches
namaczamy ciecierzyce
on trempe des pois chiches
dynia
empezar lección
la citrouille
czekolada gorzka
empezar lección
chocolat noir
czekolada mleczna
empezar lección
chocolat au lait
czekolada deserowa
empezar lección
chocolat de dessert
proszek do pieczenia
empezar lección
levure
twaróg tłusty
empezar lección
fromage cottage gras
budyń
empezar lección
pudding
kruszyć
empezar lección
écraser
roztopić
empezar lección
fondre
na gładką masę
empezar lección
jusqu'à consistence lisse
miska
empezar lección
le bol
łyżka
empezar lección
la cuillère
masło orzechowe
empezar lección
beurre d'arachide
bazylia
empezar lección
basilic
grzanki
empezar lección
croûtons
fasola szparagowa
empezar lección
haricot vert
szpinak
empezar lección
l'épinard (m)
bakłażan
empezar lección
aubergine
brokuł
empezar lección
brocoli
kasza jaglana
empezar lección
le millet
udko z kurczaka
empezar lección
cuisse de poulet
owsianka
empezar lección
le porridge
owies
empezar lección
l'avoine
biszkopt
empezar lección
gateau éponge
granat
empezar lección
la grenade
żurawina suszona
empezar lección
canneberges séchées
morele
empezar lección
abricots
płatki orkiszowe
empezar lección
flocons d'épeautre
sezam
empezar lección
sésame
amarantus preparowany
empezar lección
amarante préparée
na wolnym ogniu
empezar lección
sur un feu lent
wałek do ciasta
empezar lección
le rouleau à pâtisserie
por
empezar lección
le poireau
dorsz
empezar lección
morue
śledź w śmietanie
empezar lección
Le hareng à la crème
tuńczyk
empezar lección
thon
arbuz
empezar lección
la pastèque
burak
empezar lección
la betterave
rzodkiewka
empezar lección
le radis
seler
empezar lección
le céleri
sałata
empezar lección
la laitue
winogrona
empezar lección
raisin
olej lniany
empezar lección
l'huile de lin
dieta
empezar lección
le régime
składniki mineralne
empezar lección
les minéraux
beta-karoten
empezar lección
bêta-carotène
antyoksydanty
empezar lección
antioxydants
wolne rodniki
empezar lección
radicaux libres
ciemne pieczywo
empezar lección
pain noir
natka pietruszki
empezar lección
persil
kapusta
empezar lección
le chou
czarna porzeczka
empezar lección
le cassis
cytrusy
empezar lección
agrumes
pestki słonecznika
empezar lección
graines de tournesol
pestki dyni
empezar lección
graines de citrouille
borówki
empezar lección
myrtilles
aronia
empezar lección
l'aronia
wiśnie
empezar lección
cerises
owoce czarnego bzu
empezar lección
les baies de sureau
pieczywo pełnoziarniste
empezar lección
pain de blé entier
groch strąkowy
empezar lección
petits pois
kiełki pszenicy
empezar lección
germes de blé
jarmuż
empezar lección
chou frisé
nektarynki
empezar lección
nectarines
jeżyny
empezar lección
mûres
agrest
empezar lección
la groseille à maquereau
niskosłodzony
empezar lección
peu sucré
kawa zbożowa
empezar lección
café de grain
chude mleko
empezar lección
lait faible en gras
cykoria
empezar lección
chicorée
pierś z indyka
empezar lección
poitrine de dinde
pieczony
empezar lección
cuit au four
pieczony w folii
empezar lección
cuit dans du papier d'aluminium
przetworzone jedzenie
empezar lección
aliments transformés / nourriture industrielle
ukryte koszty
empezar lección
coûts cachés
smalec
empezar lección
saindoux
margaryna
empezar lección
margarine
wołowina
empezar lección
le bœuf
wieprzowina
empezar lección
le porc
drób
empezar lección
la volaille

Debes iniciar sesión para poder comentar.