angl

 0    50 tarjetas    guest3471982
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
morela
empezar lección
apricot
rzodkiewka
empezar lección
radish
burak
empezar lección
beetroot
bakłażan
empezar lección
aubergine
świeży
empezar lección
fresh
tłusty
empezar lección
fatty
gorzki
empezar lección
bitter
kwaśny
empezar lección
sour
łagodny
empezar lección
mild
talerz
empezar lección
plate
pyszny
empezar lección
delicious
słoik
empezar lección
jar
danie główne
empezar lección
main course
kukurydza
empezar lección
sweetcorn
niedojrzały
empezar lección
unripe
mocny
empezar lección
strong
przystawka
empezar lección
starter
szpinak
empezar lección
spinach
obrzydliwy
empezar lección
disgusting
składnik
empezar lección
ingredient
pikantny
empezar lección
spicy
skwaśniałe mleko
empezar lección
sour milk
woda sodowa/ woda gazowana / woda niegazowana
empezar lección
soda / sparkling / still water
chleb krojony / biały / pełnoziarnisty
empezar lección
sliced / white / wholemeal bread
plaster
empezar lección
slice
sałatka
empezar lección
side salad
jędrny
empezar lección
firm
grejpfrut
empezar lección
grapefruit
zgniły
empezar lección
rotten
dojrzały
empezar lección
ripe
surowy
empezar lección
raw
piec
empezar lección
roast
figa
empezar lección
fig
posiekać
empezar lección
chop
karmić
empezar lección
feed
mieszanka sałat
empezar lección
mixed salad
ostry
empezar lección
hot
zupa domowa / zupa z puszki
empezar lección
homemade soup / tinned soup
chudy
empezar lección
lean
posiłek niskokaloryczny
empezar lección
low calorie meal
kucharz
empezar lección
cook
gotowany
empezar lección
cooked
odcinac
empezar lección
cut off
gorzka/mleczna czekolada
empezar lección
dark/milk chocolate
chrupiące / suche / czerstwe herbatniki
empezar lección
crunchy/dry/stale biscuits
syrop czekoladowy/klonowy/cukrowy
empezar lección
chocolate/maple/sugar syrup
pieprz czarny/cayenne/mielony
empezar lección
black/cayenne/ground pepper
mdły
empezar lección
bland
zagotowac
empezar lección
boil
ryż brązowy / długoziarnisty / biały
empezar lección
brown/long-grain/white rice

Debes iniciar sesión para poder comentar.