Angielski zawodowy

 0    157 tarjetas    dominikazielinska
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
POSMAK
empezar lección
AFTERTASTE
URZĄDZENIE
empezar lección
APPLIANCE
NA BOK
empezar lección
ASIDE
BAKTERIE
empezar lección
BACTERIA
PIEC
empezar lección
BAKE
FORMA DO PIECZENIA
empezar lección
BAKE PAN
PIEKARZ
empezar lección
BAKER
BARMAN
empezar lección
BARTENDER
UBIJAĆ
empezar lección
BEAT
RODZAJ NOŻA
empezar lección
BENCH KNIFE
GORZKI (SMAK)
empezar lección
BITTER
MIESZAĆ, MIKSOWAĆ
empezar lección
BLEND
BLENDER
empezar lección
BLENDER
NÓŻ DO ODDZIELANIA MIĘSA OD KOŚCI
empezar lección
BONING KNIFE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM MIĘSA
empezar lección
BROILER COOK
SPALIĆ, PRZYPALIĆ
empezar lección
BURN
ZBIERAĆ BRUDNE NACZYNIA ZE STOŁU
empezar lección
BUS
POMOCNIK KELNERA (SPRZĄTAJĄCY ZE STOŁÓW)
empezar lección
BUSSER
NÓŻ RZEŹNICKI
empezar lección
BUTCHER KNIFE
CALORIE
empezar lección
CALORIE
WĘGLOWODAN
empezar lección
CARBOHYDRATE
KASJER
empezar lección
CASHIER
W STOPNIACH CELSJUSZA
empezar lección
CELSIUS
KUCHARZ
empezar lección
CHEF
SZEF KUCHNI
empezar lección
CHEF DE CUISINE
SZATKOWAĆ
empezar lección
CHOP
TASAK
empezar lección
CLEAVER
CEDZAK, DURSZLAK
empezar lección
COLANDER
MIESZAĆ, ŁĄCZYĆ
empezar lección
COMBINE
ZANIECZYSZCIĆ
empezar lección
CONTAMINATE
GOTOWAĆ
empezar lección
COOK
POMOCNIK KUCHARZA
empezar lección
COOK'S HELPER
CHŁODZIĆ
empezar lección
COOL
BLAT KUCHENNY
empezar lección
COUNTERTROP
FILIŻANKA, SZKLANKA
empezar lección
CUP
DESKA DO KROJENIA
empezar lección
CUTTING BOARD
(AGLOSASKA MIARA OBJĘTOŚCI, OK. 1/8 ŁYŻECZKI DO HERBATY)
empezar lección
DASH
FRYTOWNICA
empezar lección
DEEP FRYER
KROIĆ W KOSTKĘ
empezar lección
DICE
DIETA, SPOSÓB ODŻYWIANIA
empezar lección
DIET
ZMYWARKA DO NACZYŃ
empezar lección
DISHWASHER
PRACOWNIK RESTAURACJI ZMYWAJĄCY NACZYNIA, POMYWACZ
empezar lección
DISHWASHER
POZBYCIE SIĘ, USUWANIE
empezar lección
DISPOSAL
ROZPUSZCZAĆ
empezar lección
DISSOLVE
BEMAR
empezar lección
DOUBLE BOILER
ODCEDZAĆ, CEDZIĆ
empezar lección
DRAIN
KROPLA
empezar lección
DROP
NALEWAĆ KROPLAMI
empezar lección
DROP
TĘPY (O OSTRZU)
empezar lección
DULL
RÓWNAĆ SIĘ
empezar lección
EQUAL
DATA WAŻNOŚCI
empezar lección
EXPIRATION DATE
W STOPNIACH FAHRENHEITA
empezar lección
FAHRENHEIT
TŁUSZCZ
empezar lección
FAT
ZAGROŻENIE POŻAREM
empezar lección
FIRE HAZARD
PIERWSZY KUCHARZ
empezar lección
FIRST COOK
SMAK
empezar lección
FLAVOR
UNCJA OBJĘTOŚCI
empezar lección
FLUID OUNCE
ZATRUCIE POKARMOWE
empezar lección
FOOD POISONING
ROBOT KUCHENNY
empezar lección
FOOD PROCESSER
PIRAMIDA ŻYWIENIOWA
empezar lección
FOOD PYRAMID
POMOCNIK KELNERA (PODAJĄCY DANIA)
empezar lección
FOOD RUNNER
WIDELEC
empezar lección
FORK
ZAMRAŻARKA
empezar lección
FREEZER
NÓŻ SZEFA KUCHNI
empezar lección
FRENCH KNIFE
NA SALI RESTAURACYJNEJ
empezar lección
FRONT-OF-HOUSE
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ SMAŻENIEM
empezar lección
FRY COOK
PATELNIA
empezar lección
FRYING PAN
GALON (MIARA OBJĘTOŚCI)
empezar lección
GALON
GRAM
empezar lección
GRAM
TRZEĆ NA TARCE
empezar lección
GRATE
TARKA
empezar lección
GRATER
NATŁUSZCZAĆ, SMARIWAĆ TŁUSZCZEM
empezar lección
GREASE
PODGRZAĆ, PODGRZEWAĆ
empezar lección
HEAT
LAMPA GRZEWCZA
empezar lección
HEAT LAMP
PRACOWNIK RESTAURACJI, KTÓRY ZAJMUJE SIĘ KONTROLĄ OBSLUGI W SALI RESTAURACYJNEJ
empezar lección
HOST
KOSTKARKA DO LODU
empezar lección
ICE MAKER
W ANGIELSKIM SYSTEMIE MIAR
empezar lección
IMPERIAL
KONTROLA, INSPEKCJA
empezar lección
INSPECTION
NIEREGULARNY
empezar lección
IRREGULAR
KILOGRAM
empezar lección
KILOGRAM
KUCHNIA
empezar lección
KITCHEN
NÓŻ
empezar lección
KNIFE
ETYKIETA
empezar lección
LABEL
CHOCHLA
empezar lección
LADLE
LITR
empezar lección
LITER
MENEDŹER
empezar lección
MANAGER
MIARKA KUCHENNA
empezar lección
MEASURING CUP
ŁYŻKA DO ODMIERZANIA
empezar lección
MEASURING SPOON
W SYSTEMIE METRYCZNYM
empezar lección
METRIC
KUCHENKA MIKROFALOWA
empezar lección
MICROWAVE
MILILITR
empezar lección
MILILITER
SIEKAĆ, DZIELIĆ NA DROBNE KAWAŁKI
empezar lección
MINCE
MIĘTOWY
empezar lección
MINT
MIKSER
empezar lección
MIXER
ODŻYWIANIE
empezar lección
NUTRITION
UNCJA
empezar lección
OUNCE
PIEKARNIK
empezar lección
OVEN
RONDEL
empezar lección
PAN
NÓŻ DO OBIERANIA WARZYW I OWOCÓW
empezar lección
PEARING KNIFE
CUKIERNIK
empezar lección
PASTRY CHEF
SZKODNIK
empezar lección
PEST
SZCZYPTA
empezar lección
PINCH
PINTA (OK. PÓŁ LITRA)
empezar lección
PINT
PORCJA
empezar lección
PORTION
GARNEK
empezar lección
POT
FUNT (454 GRAMY)
empezar lección
POUND
NALEWAĆ
empezar lección
POUR
SZYBKOWAR
empezar lección
PRESSURE COOKER
PROTEINA
empezar lección
PROTEIN
PRZEPIS
empezar lección
RECIPE
LODÓWKA
empezar lección
REFRIGERATOR
TEMPERATURA POKOJOWA
empezar lección
ROOM TEMPERATURE
SŁONY
empezar lección
SALTY
RONDEL
empezar lección
SAUCE PAN
AROMATYCZNY
empezar lección
SAVORY
WAGA
empezar lección
SCALE
ŁYŻKA DO LODÓW
empezar lección
SCOOP
WSKAZAĆ MIEJSCE, POSADZIĆ (KOGOŚ)
empezar lección
SEAT
KELNER
empezar lección
SERVER
OSTRY (O NOŻU)
empezar lección
SHARP
BLACHA DO PIECZENIA
empezar lección
SHEET PAN
PRZESIEWAĆ
empezar lección
SIFT
ZLEWOZMYWAK
empezar lección
SINK
RODZAJ PATELNI
empezar lección
SKILLET
ŚLISKI
empezar lección
SLIPPERY
ODROBINA, KAPKA
empezar lección
SMIDGEN
SÓD
empezar lección
SODIUM
ZABRUDZONY, POBRUDZONY
empezar lección
SOILED
KWAŚNY
empezar lección
SOUR
ZASTĘPCA SZEFA KUCHNI
empezar lección
SOUS-CHEF
SZPATUŁKA KUCHENNA
empezar lección
SPATULA
OSTRO, MOCNO PRZYPRAWIONY
empezar lección
SPICY
COŚ ROZLANEGO, WYLANEGO
empezar lección
SPILL
ŁYŻKA
empezar lección
SPOON
ŁYŻKA (MIARA OBJĘTOŚCI)
empezar lección
SPOONFUL
OSTRZAŁKA DO NOŻY
empezar lección
STEEL
MIESZAĆ, ZAMIESZAĆ
empezar lección
STIR
WYSOKI GARNEK
empezar lección
STOCK POT
PRZECHOWYWAĆ
empezar lección
STORE
PIEC, KUCHENKA
empezar lección
STOVE
NADWYRĘŻYĆ, CIĄGNĄĆ
empezar lección
STRAINER
DURSZLAK, CEDZAK
empezar lección
STRAIN
SŁODKI
empezar lección
SWEET
ŁYŻKA STOŁOWA
empezar lección
TABLESPOON
MIEĆ SMAK, SMAKOWAĆ
empezar lección
TASTE
KUBEK SMAKOWY
empezar lección
TASTE BUD
ŁYŻECZKA DO HERBATY
empezar lección
TEASPOON
TERMOMETR
empezar lección
THERMOMETER
TOSTER
empezar lección
TOASTER
SZCZYPCE
empezar lección
TONGS
MIESZAĆ DELIKATNIE, OBTACZAĆ
empezar lección
TOSS
WYSZKOLONY
empezar lección
TRAINED
AKCESORIUM KUCHENNE
empezar lección
UTENSIL
KUCHARZ ZAJMUJĄCY SIĘ PRZYGOTOWANIEM POTRAW
empezar lección
VEGETABLE COOK
WITAMINA
empezar lección
VITAMIN
KELNERZY
empezar lección
WAITSTAFF
TRZEPACZKA
empezar lección
WHISK

Debes iniciar sesión para poder comentar.