Angielski w kuchni: przydatne czasowniki

 0    39 tarjetas    mateuszkowalski62
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
dusić
empezar lección
to braise
panierować
empezar lección
to bread
blanszować
empezar lección
blanch
zaparzać
empezar lección
to brew
opiekać
empezar lección
to broil
rumienić
empezar lección
brown
siekać, kroić
empezar lección
chop, cut
rozbijać jajka
empezar lección
to crack eggs
delikatnie gotować
empezar lección
to coddle
łączyć
empezar lección
to combine
kroić
empezar lección
to cut
kroić w kostkę
empezar lección
to dice
maczać w sosie
empezar lección
dip in sauce
smażyć na głębokim tłuszczu
empezar lección
deep fry
przewracać mięso
empezar lección
overturn the meat
ucierać na tarce
empezar lección
grate it
siekać
empezar lección
to chop
ugniatać
empezar lección
knead
marynować
empezar lección
to marinate
roztapiać
empezar lección
melt
mielić
empezar lección
to mince
smażyć niemal bez tłuszczu
empezar lección
to pan fry
obierać
empezar lección
to peel
piklować
empezar lección
to pickle
drylować
empezar lección
to pit
tłuc
empezar lección
to pound
płukać
empezar lección
to rinse
piec (mięso, jedzenie)
empezar lección
to roast
rozwałkować
empezar lección
roll out
smażyć krótko, na małej ilością tłuszczu
empezar lección
to saute
obsmażać
empezar lección
to sear
oddzielać żółtko od białka
empezar lección
separate the yolk from the protein
gotować na wolnym ogniu
empezar lección
to simmer
przesiewać
empezar lección
to sieve
wyciskać
empezar lección
to squeeze
smażyć na wysokim ogniu, krótko, mieszając
empezar lección
to stir fry
faszerować
empezar lección
to stuff
ubijać
empezar lección
to beat
wycierać
empezar lección
wipe

Debes iniciar sesión para poder comentar.