Angielski gastronomiczny

 0    90 tarjetas    oliwkaa350
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
main kitchen
empezar lección
główna kuchnia
cold preparation section
empezar lección
sekcja przygotowania na zimno
service area
empezar lección
obszar usług
storeroom
empezar lección
spiżarnia
cold storage room
empezar lección
chłodnia
dishwashing area
empezar lección
obszar zmywania naczyń
leftovers
empezar lección
resztki
storage
empezar lección
przechowywanie
equipment
empezar lección
sprzęt, wyposażenie
waste
empezar lección
odpady
packging
empezar lección
pakowanie
food blender
empezar lección
blender do żywności
food mixer
empezar lección
mikser
meat slicer
empezar lección
krajalnica do mięsa
mincer
empezar lección
maszynka do mięsa
weighing scales
empezar lección
wagi
gas cooker
empezar lección
kuchenka gazowa
Electric cooker
empezar lección
Kuchenka elektryczna
induction cooker
empezar lección
kuchenka indukcyjna
Deep fryer
empezar lección
Frytkownica
static oven
empezar lección
piekarnik statyczny
fan oven
empezar lección
piekarnik z wentylatorem/termoobiegiem
microvawe oven
empezar lección
kuchenka mikrofalowa
casserole dish
empezar lección
naczynie żaroodporne
frying pan
empezar lección
patelnia
stockpot
empezar lección
garnek do gotowania bulionu
santeuse
empezar lección
niski rondel/naczynie żaroodporne
braising pan
empezar lección
naczynie/patelnia do duszenia
fish kettle
empezar lección
naczynie do gotowania ryb w całości
roasting pan
empezar lección
Brytwanka
cylinder-shaped
empezar lección
cylindryczny kształt
handles
empezar lección
uchwyty
lid
empezar lección
przykrywka
wide
empezar lección
szeroki
low
empezar lección
niski
aluminium
empezar lección
aluminium
cast iron
empezar lección
żeliwo
iron
empezar lección
żelazo
earthenware
empezar lección
gliniany, ceramiczny
stainless steel
empezar lección
stal nierdzewna
boil
empezar lección
gotować
rice
empezar lección
ryż
pasta
empezar lección
makaron
pulses
empezar lección
rośliny strączkowe
soups
empezar lección
zupy
sauces
empezar lección
sosy
creams
empezar lección
kremy
round
empezar lección
okrągły
oval-shaped
empezar lección
owalny
rounded edge
empezar lección
zaokrąglona krawędź
frying
empezar lección
smażenie
sautèing
empezar lección
smażyć bez tłuszczu
roasting
empezar lección
pieczenie
high
empezar lección
wysoki
rectangular
empezar lección
prostokątny
pieces of meat
empezar lección
kawałki mięsa
pierced
empezar lección
przebite, przedziurawione
double
empezar lección
podwójne
bottom
empezar lección
dno
heat resistant
empezar lección
żaroodporne
outward curving edge
empezar lección
krawędź zakrzywiona na zewnątrz
pieces
empezar lección
kawałki
braise
empezar lección
dusić
steaming it
empezar lección
gotowanie na parze
oven
empezar lección
piekarnik
to beat
empezar lección
ubijać
to blend
empezar lección
miksować, blendować
bowl
empezar lección
miska
to chop
empezar lección
siekać
cold meat
empezar lección
wędlina, zimne mięso
cooked meat
empezar lección
gotowane mięso
cookware
empezar lección
przybory kuchenne
cover
empezar lección
przykrywać
cripsy
empezar lección
chrupiące
to deep-fry
empezar lección
smażyć na głębokim oleju
to defrost
empezar lección
rozmrażać
to drain
empezar lección
osuszać, odsączać
gas ring
empezar lección
palnik
goods
empezar lección
towary
perishable
empezar lección
łatwo psujący się
pots
empezar lección
garnki
pans
empezar lección
patelnie
puree
empezar lección
puree
to reheat
empezar lección
podgrzać
to sautè
empezar lección
smażyć W małej ilości tłuszczu
to steam
empezar lección
gotować na parze
steam oven
empezar lección
piekarnik parowy
stuffing
empezar lección
nadziewanie
tank
empezar lección
zbiornik
to whip
empezar lección
ubijac

Debes iniciar sesión para poder comentar.