ang zawodowy

 0    59 tarjetas    guest3357588
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
mieso wołowe
empezar lección
beef
zalewać mięso
empezar lección
basting
zapiekanka
empezar lección
Casserole
łączyć
empezar lección
combine
książka kucharska
empezar lección
cookery book
kuchnia (potrawy)
empezar lección
cuisine
wyrzucać
empezar lección
discard
skropić
empezar lección
drizzle
płatek
empezar lección
flake
przepołowić
empezar lección
halve
soczyste mięso
empezar lección
juicy meat
mięso jagnięce
empezar lección
lamb
baranina
empezar lección
mutton
wieprzowina
empezar lección
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
empezar lección
ramekin
krwisty/ średnio/ dobrze wysmażony stek
empezar lección
rare/medium/well-done steak
piec
empezar lección
roast
przyprawiać
empezar lección
season
podawać
empezar lección
serve
gotowanie na wolnym ogniu
empezar lección
simmer
patelnia z dużą rączką
empezar lección
skillet
kroić
empezar lección
slice
posypać
empezar lección
sprinkle
gotować na parze
empezar lección
steam
mieszać
empezar lección
stir
miękkie/ twarde mięso
empezar lección
tender/tough meat
zapiekanka
empezar lección
timbale
przewracać
empezar lección
toss
przyrząd
empezar lección
utensil
cielęcina
empezar lección
veal
Podstawowe grupy żywności
empezar lección
Basic Food groups
Przystawki
empezar lección
Starters
Techniki gotowania
empezar lección
Cooking Techniques
Przepisy
empezar lección
Recipes
Kuchnie narodowe i etniczne
empezar lección
National and Ethnic Cuisines
Specjalne diety
empezar lección
Special Diets
Składniki
empezar lección
Ingredients
sprzęt
empezar lección
Equipment
Odżywianie
empezar lección
Nutrition
smażenie
empezar lección
frying
duszenie
empezar lección
stewing
grillowanie
empezar lección
barbecuing
gotowanie, wrzenie
empezar lección
boiling
wilgotne metody gotowania na gorąco
empezar lección
moist heat cookery methods
opiekanie mięs
empezar lección
roasting
fastrygowanie
empezar lección
basting
pieczenie na rożnie
empezar lección
grilling
metody gotowania na sucho
empezar lección
dry heat cookery methods
pieczenie
empezar lección
baking
gotowanie na parze
empezar lección
steaming
zamrażać
empezar lección
refrigerate
sprzatać
empezar lección
clean
umieścić
empezar lección
place
redukować
empezar lección
reduce
nakryć
empezar lección
cover
dodać
empezar lección
add
przynieść
empezar lección
bring
przewracać
empezar lección
toss
zmieszać
empezar lección
mix

Debes iniciar sesión para poder comentar.