6.3

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término definición
biała mąka
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white flour
przygotowanie
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preparation
ilość kalorii na porcję
empezar lección
calories per serving
składniki
empezar lección
ingredients
łyżka stołowa
empezar lección
tablespoon
olej roślinny
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vegetable oil
obrane ziemniaki
empezar lección
peeled potatoes
rozgrzać
empezar lección
to preheat
piekarnik
empezar lección
oven
posypać solą
empezar lección
to sprinkle with salt
piec
empezar lección
to bake
miękki
empezar lección
soft
zmniejszyć temperaturę piekarnika
empezar lección
to reduce oven temperature
umyć ryby
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to wash the fish
bułka tarta
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breadcrumbs
talerz
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plate
obtoczyć
empezar lección
to coat
ubić jajko
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to beat an egg
umieścić
empezar lección
to place
ugotowany
empezar lección
cooked
frytki
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chips
przepis
empezar lección
recipe
przygotowywanie posiłków
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preparation of meals
obierać ziemniaki
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to peel potatoes
ciąć na małe kawałki
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to cut into small pieces
ostrożnie pokroić
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to cut carefully
skropić, posypać (czymś)
empezar lección
to sprinkle with
kroić w plastry (chleb)
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to slice bread
siekać (warzywa)
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to chop (vegetables)
smarować (masłem)
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to spread (with butter)
pieprzyć
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to pepper
solić
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to salt
zioła
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herbs
przyprawy
empezar lección
spices
dodać
empezar lección
to add
dusić
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to stew
podgrzać
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to warm up
piec na ruszcie
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to grill
wędzić
empezar lección
to smoke
mieszać
empezar lección
to mix
napełnić, nadziać
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to fill
osłodzić
empezar lección
to sweeten
rozpuścić się
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to melt
rozmrażać
empezar lección
to defrost
mielić mięso
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to mince meat
nalać do szklanek
empezar lección
to pour into glasses

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